Wonen op de Euromast – wie wil dat nou niet?
ROTTERDAM – De kogel is door de kerk: de Euromast wordt een woontoren. Althans, dat besluit is al maanden geleden genomen – het stond gewoon in het Stadsblad, ergens onder een berichtje over een weggewaaide boom in Kralingen.
Met de ombouw tot luxe woongebouw komt er een eind aan het publieke karakter van het Rotterdamse icoon. De plannen zijn “breed gedragen”, zeggen betrokken partijen. Sterker nog: volgens de gemeente waren er “nauwelijks bezwaren” tijdens de inspraakronde. Die liep van 2 tot 5 januari, midden in de kerstvakantie. In het Stadskantoor lagen vier geprinte tekeningen en een formulier met een pen die het niet deed. Maar goed, wie niet reageert, is vóór.
Trouwplannen? Helaas
Het trouwen op de Euromast is vanaf 2026 verleden tijd. De bruidssuite wordt een pantry voor het penthouse op etage 5. De uitkijkplatforms verdwijnen: die worden privébalkons. De draaiende lift wordt een inpandige wijnkelderlift. Het restaurant wordt omgebouwd tot een gezamenlijke yogaruimte voor de bewoners van “De Mast”, zoals het complex straks gaat heten.
“Groot draagvlak”
Volgens wethouder van Bouwen en Verdwijnen, Irma Glashouwer, is het plan een “logische volgende stap in de verdichting van de stad” en wordt het “breed gesteund door de bewoners van Hillegersberg en het vastgoedfonds uit Dubai”. Ze benadrukt dat er tijdens een bewonersavond in een zaaltje op Zuid “precies nul aanwezigen waren die bezwaar maakten.”
Te laat
Had je bezwaar willen maken? Jammer. De bezwaarperiode sloot op 6 januari om 08.00 uur precies. En wie nu nog op hoge poten een brief schrijft, krijgt een automatische reply: “U had even op moeten letten.”
Maar wees gerust: er komt een livestream van het uitzicht, tegen betaling, zodat de rest van de stad kan meekijken hoe het ooit was.
Wonen op de Euromast – wie wil dat nou niet?
Disclaimer