Aboutaleb weg, Sylvana Simons nieuwe burgemeester Rotterdam

Na een ambtstermijn van vijftien jaar als burgemeester van Rotterdam heeft Ahmed Aboutaleb gisteren aangekondigd dat hij zijn functie zal neerleggen. De aankondiging komt als een verrassing voor de inwoners van de stad. Hoewel de 62-jarige politicus nog steeds geliefd is in de havenstad, is hij in toenemende mate het middelpunt van kritiek geworden in de gemeenteraad.

Aboutaleb vertelde aan de regionale omroep Rijnmond: “Ik durf te stellen dat mijn besluit voornamelijk wordt ingegeven door het thuisfront.” Zijn kinderen hebben benadrukt dat de functie van burgemeester “uitputtend” is.

Bovendien is Aboutaleb van mening dat het gewoon tijd is voor een nieuwe burgemeester.

Als het aan een groot aantal mensen ligt dan wordt Sylvana Simons die nieuwe burgemeester. Zij menen dat dit de aangewezen persoon is met de kwaliteiten die een burgemeester ná Aboutaleb het beste kan hebben. Openstaan voor elke mening en de gave om iedereen bijeen te houden. Niet voor niets was zij jarenlang het boegbeeld van de politieke partij BIJ1.

Simons zelf heeft hierop zelf nog niet gereageerd. Op de steun van een groot deel van de Rotterdamse bevolking kan zij in ieder geval alvast rekenen.


Disclaimer
Schuiven naar boven