Eerste stemmers liggen al klaar

Morgen, woensdag 22 november 2023, is de verkiezing voor de Tweede Kamer. De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur, maar de eerste stemmers liggen al klaar voor de stembureaus. Zij willen niet het risico lopen om achter het net te vissen en niet te kunnen stemmen.

Remco ligt voor de deur bij zijn eigen vertrouwde steumbureau, zo zegt hij zelf. “Hier stem ik al sinds ik mag stemmen en kan me haast niet voorstellen dat ik door de drukte niet in staat zal zijn mijn stem uit te brengen”. Daarom koos hij het zekere voor het onzekere en bivakkeert vannacht voor de deur, zodat hij als één van de eersten kan gaan stemmen.

Ook elders in de stad liggen er mensen voor de deuren van de stembureaus en de stemming zit er al goed in. Fatma: “Als ik moet kiezen tussen stemmen of niet stemmen, dan stem ik natuurlijk voor kiezen. Daarom koos ik ervoor om hier al te gaan liegen. Het zal koud worden, maar dat is gewoon even kiezen op elkaar. We zijn alvast instrumenten aan het stemmen want we hebben er ook voor gekozen om muziek te maken de hele nacht. Party till ya drop, het feest van de democratie moet gevierd worden.”


Disclaimer
Schuiven naar boven