Bejaarden en kinderen teleurgesteld over niet meer vulgair dansen bij Zomercarnaval

Een grote groep senioren en een minstens even grote groep kinderen heeft laten weten bijzonder teleurgesteld en boos te zijn over het besluit om geen ‘vulgaire dansen’ meer toe te staan tijdens het a.s. Zomercarnaval in Rotterdam.

“Dit is toch niet normaal?” vraagt K. Hendrikse uit Schiedam zich hardop af. “Die dansen zijn juist de reden dat ik naar die hele poespas ga kijken en de waanzinnige drukte trotseer! Als dat er niet meer is dan hoeft het voor mij niet meer, dan kun je wat mij betreft de hele zooi opdoeken.”

Hendrikse is carnavalsfan van het eerste uur. “Ik ga voor de gezelligheid, de mooie muziek en, laten we eerlijk zijn, ook om een beetje seksueel opgewonden te raken. Kom op zeg, ik ben 81. Dit was nog het enige verzetje dat ik op dat gebied had. De huidige generatie is veel te preuts voor deze wereld. Ik heb het popfestival in Kralingen nog meegemaakt. Moet je kijken wat daar allemaal gebeurde. En het kon gewoon!”

Nienke is twaalf en komt al drie jaar trouw vanuit  Den Haag naar Rotterdam om naar het carnaval te kijken. Tot nu toe met haar ouders, maar dit jaar zou ze voor het eerst op eigen gelegenheid komen. “Ja, nu niet meer. Dat heeft geen nut. Ik kom kijken om er nog wat van op te steken en als er niet meer vulgair gedanst wordt valt er voor mij niet veel meer te leren. Ik denk dat ik maar thuis blijf dit jaar.”


Disclaimer
Schuiven naar boven