Coolsingel wordt weer een echte singel

De Coolsingel wordt weer wat het was, een echte singel met echt water. Een VVD-plan waarin staat dat Rotterdam zijn singels weer in ere moet herstellen en er weer echte singels van moet maken wordt met veel enthousiasme ontvangen. Vooral het voornemen om dit bij de Coolsingel te doen kan rekenen op brede steun uit de samenleving.

Cor Wessels, Rotterdammer in hart en nieren: “Dat is toch tof man, alles weer zoals het voor de oorlog was. Bootjes op het water, horeca ernaast, op een terassie zitten en een biertje drinken aan het water van de Coolsingel, wat wil je nog meer?”

Alfonso Bianchi, ook Rotterdammer: “Ik zie gouden mogelijkheden zoals een recreatiegebiedje met botenverhuur, een wildwaterbaan, rondvaarten, noem maar op en het kan. Van mij mag het liever vandaag dan morgen al gebeuren. Waar ik kan ik stemmen vóór het plan?”.

Ook voor het milieu is het plan van de VVD een uitstekend plan. Auto’s worden geweerd uit de binnenstad, wat weer stikstof scheelt en om water heen genereert zich een uitgebreide flora en fauna, ook goed voor de natuur.

Er zijn nog wel wat hobbels te overwinnen voordat het zover is. Zo is het gebied recent voor miljoenen opgeknapt en daarnaast loopt de metro onder de Coolsingel. De VVD: “Dat eerste is geen probleem, geld zat en voor het tweede vinden we ook nog wel een oplossing. Misschien het water om de buis buigen of de buis een aantal meters verlagen’.


Disclaimer
Schuiven naar boven