De Rotte krijgt vers nieuw water

Vandaag was het eindelijk zover. Na maanden voorbereiden is er vandaag een begin gemaakt aan het verversen van het water in de Rotte. De gemeente had deze wens al jaren en vanaf vandaag gaat die wens werkelijkheid worden.

Projectleider W. van Oranje zegt dat alles volgens plan en voorspoedig verloopt. Gekozen is voor een methode waarbij het water gefaseerd vervangen wordt en als eerste was het stuk Rotte tussen de Crooswijksebocht en de Rechter Rottekade aan de beurt. De hele dag zijn afzuiginstallaties bezig geweest het water weg te pompen. Om 17.00 uur vanmiddag verdwenen de laatste druppels.

Van Oranje: “Tijdens het afpompen kwamen erachter dat het geen overbodige luxe was om het water te verversen. We kwamen stukken water tegen dat er zeker al honderd jaar ligt. Maar alles is weg, morgen pompen we het nieuwe verse water er op deze plek in”.

Het hele project tot aan de Rottermeren zal drie maanden duren. Daarna is het water zo schoon dat het absoluut veilig is om erin te zwemmen. Van Oranje: “De eerste paar weken kun je het zelfs gewoon consumeren. Maar dat zou ik niet massaal gaan doen, anders staan wij hier voor het einde van het jaar weer als het water op is”.


Disclaimer
Schuiven naar boven