RET trekt de metro door van Hoek van Holland naar Hull

Met het voltooien van metrolijn B naar Hoek van Holland is het volgens de RET tijd voor de volgende stap in de planning: De metrolijn doortrekken naar Hull in het Verenigd Koninkrijk. Als alles naar planning verloopt beginnen de werkzaamheden in maart 2024.

Na vele malen uitstel ging de metro eerder dit jaar dan eindelijk rijden naar het strand van Hoek van Holland. “We hebben het vervolgens een tijdje aangekeken en we zien nu dat de lijn bijzonder populair is. Niets staat ons dan de volgende stap in de planning in de weg,” aldus een RET-woordvoerder.

“Het wordt wel een risicovolle job, want hierna kunnen we alleen nog onder de grond werken. Hull is zoals je weet in Engeland en daar zit alleen maar zee tussen”. De RET is echter vol vertrouwen dat de planning gaat verlopen zoals bedacht en de eerste passagiers in maart 2029 een voet aan Britse wal kunnen zetten.

De woordvoerder: “Dan hebben we meteen wat tijd om te verzinnen hoe het zal gaan met betalen. De Britse Euro is niet zoveel meer waar sinds het land uit de EU is gestapt en op die manier wordt geld op de helft van de reis al een stuk minder waard. Dan zou het niet meer rendabel zijn. Maar daar vinden we nog wel een oplossing voor!”


Disclaimer
Schuiven naar boven