Rosaline eist excuses van haar ouders omdat ze niet in Rotterdam geboren is

“Beiden komen ze nota bene uit Rotterdam en zijn er tot hun vijftigste blijven wonen. Ik ben een nakomertje, mijn ouders hebben met volle teugen van het leven genoten, maar gingen op een bepaald moment verhuizen naar Am… onze hoofdstad en daar werd ik geboren”, zegt Rosaline, terwijl haar ogen een beetje vochtig worden.

De 29-jarige kan er niet over uit. Haar ouders, rasechte Rotterdammers, nemen op een bepaald moment in hun leven de beslissing om hun geliefde stad te verlaten en in Amsterdam te gaan wonen. Rosaline, die zegt zelf ook een rasechte Rotterdamse te zijn, wordt daardoor officieel geen Rotterdammer, maar een Amsterdammer. Het heeft haar d’r hele leven in de weg gezeten en ze is er nog steeds boos om.

“Welke goede ouders doen dit?”, vraagt ze zich retorisch af. “Je wilt toch allemaal het beste voor je kind. Hoe kun je dan als Rotterdammer je kind in 020 gaan werpen?”. Ik werd daardoor een Rotterdammer in een verkeerd lichaam, dat van een Amsterdammer. Vreselijk toch? Daarom eist ze nu, 29 jaar later excuses van haar ouders.

“Alle ellende die ik heb gehad, chagrijnige mensen die niet tegen een geintje kunnen, een voetbalclub waar je je voor moet schamen, allemaal vrienden en vriendinnen met een vreselijk accent, ik heb het allemaal te verduren gehad en het is allemaal hun schuld”.

De ouders van Rosaline zijn niet bereikbaar voor commentaar.

Uitspraak van de rechter op 30 augustus.


Disclaimer
Schuiven naar boven