Rotterdammers organiseren spontaan afscheidsfeest voor hun geliefde premier

Nu bekend is geworden dat na de val van het huidige kabinet Mark Rutte waarschijnlijk niet terug zal keren als leider van zijn partij en dus ook niet als minister-president van het land, is de schok vooral in Rotterdam groot. Rutte is daar al jaren bijzonder populair onder de bevolking en heeft een schare fans, bijna zo groot als het aantal inwoners van de stad zelf.

Tot op gisteren was dit niet bekend, maar sinds vandaag is dit verborgen feit duidelijk geworden. Rotterdammers uiten massaal hun verdriet op social media en er is spontaan een afscheid voor hem georganiseerd: “Kom morgen allen naar de Coolsingel om samen deze schok te verwerken”, was te lezen in een oproep die vandaag op Facebook circuleerde en binnen een mum van tijd hadden tienduizend Rotterdammers zich al aangemeld.

Waar Rutte zijn populariteit aan te danken heeft in de Maasstad is niet bekend. Fan Hoogendorp op Facebook: “Mark is een man van zijn woord, heeft een ijzersterk geheugen en komt op voor de gewone man. Wij gaan hem missen en vragen ons ondertussen af hoe het nu verder moet met dit land. Het zal een stuurloze bende worden!”

 


Disclaimer
Schuiven naar boven