Joke: “Ik loop graag naakt over de Coolsingel op zondagmorgen, nou en?”

“Noem het vreemd, maar ik doe het al bijna dertig jaar. Ik loop graag naakt over de Coolsingel op zondagmorgen. Zo vroeg mogelijk op de zondag, want dan is het heerlijk rustig”.

Joke heeft een hobby. En door die hobby, je zou het niet zeggen, ontmoet ze de leukste mensen.

“Ik ben al eens een Arabische sjeik tegengekomen en die wilde me meteen opnemen in zijn harem. Natuurlijk heb ik dat niet gedaan, daar doe ik het allemaal niet voor. Ik vind het gewoon fijn om mezelf zonder kleren aan voort te bewegen. Wat een ander daar ook van denkt trouwens! Ik doe dit graag, nou en?”.

Ook zijn er al eens drie jongelui naakt naast haar gaan lopen. Die kwamen terug van het stappen en waren wel in voor een lolletje.

Na dertig jaar nergens last van te hebben gehad, lijkt er binnenkort wel een einde te komen aan haar hobby: “Nee, er heeft nog niemand geklaagd, dat is het niet. Ik begin last te krijgen van mijn gewrichten en begin wat krom te lopen. Zeg nou zelf, dan is het toch geen gezicht meer, een kromme naaktloper? Dan loop je gewoon voor lul!”

Daarom is Joke op zoek naar een opvolger: “Traditie is traditie en dat laat je na bijna dertig jaar niet verloren gaan.” Ze doet een oproep:

“Ben jij nog fit en vitaal en zit je net als ik goed in je vel? Meld je aan als mijn opvolg(st)er en stuur een mailtje aan WatZeggie. Wie weet word jij de volgende mij.”

 


Disclaimer
Schuiven naar boven