Younes Aboutaleb wil graag burgemeester worden van Rotterdam

In zijn woonplaats Khouribga in Marokko heeft Younes Aboutaleb, een neef van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, laten weten dat hij graag de volgende burgemeester van Rotterdam wil worden.

Younes heeft al sinds de jaren tachtig geen contact meer met zijn beroemde Nederlandse neef, maar volgt hem wel: “Van de tijd dat hij presentator was van die Nederlandse piratenzender, tot hij burgemeester werd van Amsterdam, ik mis niks van wat Ahmed allemaal meemaakt daar in het verre Nederland”.

De verhalen over zijn neef doen al jaren goed de ronde in de familie: “Ik weet nog dat hij tegen iedereen zei dat ze op moesten rotten. We moesten eerst opzoeken wat dit woord nu eigenlijk betekent, maar nu we het weten kunnen we er smakelijk om lachen. Hij heeft helemaal gelijk. Ben je het niet eens met mijn neef, nou dan rot je maar op!”

Younes speelt al jaren met de gedachte om zijn neef als burgemeester op te volgen als de tijd daar is: “Ik weet niet helemaal hoe het werkt en wanneer Ahmed ermee stopt, maar als het zover is dan wil ik zijn werk overnemen. Ik denk dat hij nog moet tot zijn pensioen, dus als hij 67 wordt over iets meer dan zes jaar, dan ben ik aan de beurt.”

Hij bereidt zich al voor op zijn nieuwe rol en start volgende week met Nederlandse les. “Niet dat dit belangrijk is, ik heb begrepen dat een heel groot deel van de mensen in Amsterdam gewoon mijn taal spreken, maar als goed gebaar tegenover de bevolking met andere nationaliteiten en andere talen, ben ik best bereid om wat moeite te steken in mijn nieuwe functie”.

Om een wit voetje te halen bij de Rotterdamse politici stuurde hij tijdens het offerfeest een schaap naar de partij Leefbaar Rotterdam. “Ook als teken van goede wil,” zo zegt hij. “Eigenlijk staat niets me meer in de weg om ten minste tien jaar een goed leven te hebben als burgemeester van Rotterdam”.

 


Disclaimer
Schuiven naar boven