GGD Rotterdam: ‘Eerstvolgende grote virusuitbraak gepland in januari’

Aanstaande maandag gaat de GGD Rotterdam bekend maken dat de eerstvolgende middelgrote virusuitbraak in deze regio gepland staat voor januari 2024. Jacques Dankena van de GGD antwoordde gisteren vooruitlopend op deze aankondiging bevestigend op vragen van journalisten.

Dankena: “Ik zal eerlijk bekennen dat we een fout hadden gemaakt en de uitbraak gepland hadden voor december, maar dat was achteraf vanwege de feestdagen toch niet zo’n goed idee. Nu staat de uitbraak zelf gepland voor 15 januari. Op die datum is het dus officieel, maar enkele dagen ervoor zullen we natuurlijk al wat besmettingen tegenkomen”.

De hele operatie zal zeker tot midden april duren: “Dan pas zullen alle speciale maatregelen die we uit gaan roepen langzaam aan opgeheven gaan worden en keert het normale leven weer terug”. Een grote uitbraak staat dan weer gepland voor ergens in de zomer van 2024. “Dat wordt er eentje met vaccinatierondes en we zijn op dit moment nog in onderhandeling met de leveranciers over wat de beste tijd is om die plaats te laten vinden. Tegen die tijd zullen we het publiek weer informeren”.

 


Disclaimer
Schuiven naar boven