Sigrid helpt ouderen hun overtollige geld uit te geven

Het was de bedoeling dat ze kapster zou worden, maar Sigrid (25) had moeite met het dagelijkse werkritme. “Als kapster is dat niet handig, je maakt afspraken met cliënten en door mijn aandoening (ik heb moeite met op tijd zijn) ging dat regelmatig fout. Ik had ook mijn opleiding niet afgemaakt vanwege dezelfde aandoening. Dus een logische stap was iets anders zoeken”.

Dat “iets anders” dat vond ze: “Het viel mij bij mijn grootouders op dat zij grote moeite hadden met geld uitgeven. Ze hadden alles keurig voor elkaar en daarom hadden ze meer dan voldoende inkomen, maar het uitgeven van al dat geld dat wilde niet meer vlotten. Daarmee ben ik ze toen gaan helpen”.

Ze ontdekte dat haar grootouders inmiddels tienduizenden euro’s op de bank hadden waar niets meer mee gebeurde. “Ja,” zegt ze, “wat gebruiken oude mensen nog? Mijn opa rookte een pakje shag per week en mijn oma had een abonnement op de Libelle, meer gaven ze naast hun vaste lasten niet meer uit”.

Sigrid bedacht aanvankelijk zaken om geld uit te geven voor haar grootouders, maar al snel redde ze het daar niet meer mee. “Ik moest ook grote sommen geld aan mezelf besteden, anders kregen we het niet meer op. Iedere vrijdagavond drie uur winkelen in de stad, drie vakanties met mijn vriend per jaar, een nieuwe keuken, noem maar op. En bijna is het nog niet gelukt, maar vorig jaar overleden ze beiden kort na elkaar en had ik de bankrekening toch maar mooi op nul staan”.

Toen haar grootouders er niet meer waren besloot ze ook anderen te helpen: “Het is echt schrijnend wat ik toen allemaal zag. De verhalen die de mensen vertellen. Je krijgt het er benauwd van. En omdat het er zoveel waren moest ik anderen inschakelen. Mijn vriend, vier goede vriendinnen en twee oude schoolvriendinnen helpen nu ook mee. Het is echt een helse klus geworden, maar we redden het wel”.


Disclaimer
Schuiven naar boven