Esmée vertikt het om zelf te trappen

Esmée (13) heeft voor haar verjaardag een nieuwe fiets gekregen, maar het is de verkeerde zegt ze. Volgens haar is de fiets kapot want ze moet zelf trappen. Haar ouders vinden hun dochter nog niet rijp voor een elektrische fiets: “Laat ze eerst maar een beetje beweging krijgen, daar heeft ze de rest van haar leven profijt van”. Ondertussen probeert Esmée van alles om van de fiets af te komen. Ze doet hem niet op slot, laat hem op drukke plekken staan en ze doet de de deur van de schuur nooit meer dicht. De fiets blijft echter maar steeds in haar bezit.

“Al mijn vrienden hebben een elektrische fiets, maar ik niet,” zegt ze. “Ik vind het gewoon niet eerlijk en wil alleen maar waar ik recht op heb”. Daarom stapte het meisje naar de kinderombudsman, die zegt niet veel voor haar te kunnen doen: “In Nederland zijn het nog steeds de ouders die bepalen wat voor soort fiets een kind wel of niet krijgt. Misschien een hiaat in de wet, want je kunt je afvragen of het in deze moderne tijd niet onder kindermishandeling valt”.

Esmée denkt ondertussen na over vervolgstappen: “Ik laat het hier niet bij zitten en overweeg om naar de kinderrechter te stappen. Het is simpelweg godgeklaagd dat kinderen dit nog overkomt in 2023 “


Disclaimer
Schuiven naar boven