Ouders: Na vijf chirurgische ingrepen wordt Rebecca (10) nog steeds gepest

Ze waren ten einde raad en besloten om hun dochter dan maar een chirurgische ingreep te laten ondergaan. Toen Rebecca vijf jaar was werden haar ogen gecorrigeerd. “Omdat ze er verschrikkelijk mee werd gepest, haar ogen stonden te dicht op elkaar en kinderen zien dat nou eenmaal,” aldus de moeder van Rebecca. Toen dat was verholpen hield het pesten niet op, ze werd nog steeds gepest, alleen riepen de kinderen haar nu ‘Linda de Mol’ na.

Moeder: “Dat was niet goed voor het zelfvertrouwen van mijn dochter en ik merkte dat ze ermee zat, dus stelde ik haar voor om ook een nieuwe neus te nemen, om de aandacht van haar ogen af te leiden”. Het hielp niet, het meisje bleef geperst worden en haar ouders wisten bijna niet meer wat te doen. “Die neus is eigenlijk best wel goed gedaan door de chirurg, het maakte niet uit, de kinderen bleven haar uitschelden voor Linda de Mol,” zegt moeder met een traan in haar ogen. “Toen bedacht mijn man dat het dan misschien wijs was om haar ook een nieuwe mond te geven”.

“Maar dat hielp wel,” zegt de vader, “daarna leek ze totaal niet meer op Linda de Mol, dus als je het zo bekijkt dan was het plannetje geslaagd. Alleen is die mond niet zo goed gelukt en is misschien ietsje te groot geworden. Mijn dochter werd toen uitgescholden voor witte Surinamer.’

Er volgde nog twee operaties, Rebecca werd afgeholpen van flaporen en haar borsten werden verkleind. “Ja,” zegt moeder, “mijn dochter was er vroeg bij en om toekomstig gepest te voorkomen hebben we haar borsten wat laten verkleinen. Gewoon om zeker te zijn dat ze niet gepest zou gaan worden’.

Dat laatste is (nog) niet gebeurd, maar al het andere gepest is nog steeds aan de gang. “Nu heeft mijn vrouw laatst iets drastich geprobeerd,” zegt de vader van Rebecca, “en dat lijkt succesvol te zijn. Ze heeft een gesprekje gehad met een meisje uit de klas en haar uitgelegd dat Rebecca heel veel pijn heeft van het gepest. Door dat meisje wordt ze nu niet meer gepest, dus in het uiterste geval gaan we zo’n gesprekje ook met de andere kinderen aan. Het is een paardenmiddel, maar als het helpt dan moet het maar”.


Disclaimer
Schuiven naar boven