Opnamen nieuwe Pietje Bell film in volle gang

De opnamen voor de nieuwe Pietje Bell film, die voorjaar 2024 uit moet gaan komen, zijn in volle gang. Momenteel wordt er gedraaid in Dordrecht, waar nog voldoende huizen staan die het Rotterdam uit de tijd van Pietje kunnen uitbeelden.

“We doen er alles aan om de nieuwe Pietje film zo realistisch mogelijk te maken. Schieten in het vooroorlogse Rotterdam is helaas niet meer mogelijk natuurlijk, dus zijn we uitgeweken naar Dordrecht. Maar daarnaast zijn er aardig wat computer animaties die Pietje in het Rotterdam van toen laten lopen. Dus ook de liefhebber van realistische films over het verleden komt met deze Pietje Bell niet bedrogen uit.” Aldus Frank van Schakelen, producent van de film.

De hoofdrol van Pietje Bell wordt deze keer gespeeld door Momodou Jammeh, een rasechte Rotterdams straatschoffie die zelf wel heel veel overeenkomsten tussen zichzelf en Pietje ziet: “Net als Pietje zwerf ik vaak door de straten van Rotterdam en haal veel kattenkwaad uit. Ik weet dat het niet netjes is, maar belletje trekken is toch wel mijn favoriet.”

Op de vraag of zijn vriendjes het cool gaan vinden als ze hem straks in de bioscoop zien antwoordt het pientere knaapje: “Ik denk het wel, maar tegen de haters zou ik willen zeggen: Krijg toch allemaal de kolere, val voor mijn part allemaal dood… oh nee, dat was er eentje uit 020.”

 


Disclaimer
Schuiven naar boven