RET klaagt dat kunstwerk afleidt van bord

Het hinderlijke kunstwerk ‘De Opgerolde Krant’ op de paal onder het metroviaduct bij metrostation Zuidplein is nog steeds zichtbaar bij een informatiebord voor busdiensten dat op nog geen anderhalve meter voor het kunstwerk staat. De RET heeft zich hierover al diverse keren bij de gemeente beklaagd omdat het kunstwerk af zou leiden van de busvertrektijden op het bord.

“We krijgen klachten van reizigers die hun aansluiting missen omdat ze op het bord wilden kijken hoe laat die gaat, maar in plaats daarvan onbedoeld de krant gingen lezen”, aldus een woordvoerder van de vervoerder. “Dat lijkt ons niet de bedoeling en wij vinden dan ook dat het kunstwerk verplaatst moet worden”.

“Verplaatsing komt niet zonder prijskaartje, om over de praktische problemen nog maar te zwijgen als we die paal weghalen”, zegt Piet Rijesdor (projectmanager Gemeente Rotterdam Stadsontwikkeling en betrokken bij ontwikkelingen Zuidpleingebied). “Het is misschien een slimmere en zeker goedkopere oplossing om het bord te verplaatsen.”

“Om de dooie donder niet,” aldus de voorlichter. “Dat bord blijft gewoon staan waar het staat, want zeg nou zelf, wat is belangrijker? Een bord met recente bustijden of een fictieve krant met tekst die er nu in deze moderne tijd alweer veel te lang opstaat?”.

De kwestie speelt al sinds de onthulling van het kunstwerk, vorig jaar, maar lijkt voorlopig nog niet te zijn opgelost. Rijesdor: “Het zal mij benieuwen OF we hier ooit uitraken. Zo ja, dan mag het van mij in de krant”.


Disclaimer
Schuiven naar boven